Over ons

Budokai Glanerbrug

 De judovereniging van Glanerbrug bestaat sinds 1995. Al heel wat Glanerbrugse jongeren hebben bij ons getraind. Maar niet alleen wordt er getraind, we doen mee aan wedstrijden, houden een sponsorloop, een speurtocht en gaan zwemmen.  Soms gaan we zelfs naar een pretpark. Judo bij Budokai Glanerbrug is dus sportief en gezellig!

Wat is Judo?

Judo: (letterlijk ‘zachte weg’) een sportspel van aanval en verdediging tussen twee personen. Bij Judo wordt niet geschopt of geslagen. Je leert wel hoe je moet vallen zonder je te bezeren, iemand op de grond te werpen zonder veel kracht en hoe je iemand in de houdgreep pakt.

 De Judo Band.

Als je wat technieken geleerd hebt, kun je een hogere band halen. Aan de kleur van de band kun je zien hoe veel iemand al weet en kan. De band moet je verdienen door middel van een examen. Je laat dan zien wat je kunt en de leraar beslist welke band je vanaf dan mag dragen. Je begint met de witte band, daarna geel, oranje, groen, blauw, bruin en zwart.

 Judo bij Budokai Glanerbrug

Wij vinden dat Judo voor iedereen mogelijk moet zijn.  Het doel is om samen de verschillende technieken van het Judo te leren. Sportiviteit en gezelligheid staan hierbij voorop. Zowel het wedstrijdgericht als recreatief trainen komt aan bod.

Kleding

Bij judo draag je een Judogi, een witte katoenen jas en broek. Om de jas draag je een band. We hebben enkele judopakken te leen voor tijdens de lessen. Na enige tijd kan bij de vereniging een pak gekocht worden.