Persbericht van Budokai

Budokai Glanerbrug;  Judo is voor iedereen mogelijk

Omdat ze niet tevreden waren over het bestaande aanbod besloten Paul Leferink en Arie Gering op 28 december 1994 judovereniging BUDOKAI Glanerbrug te starten.

Die overtuiging van toen, Judo toegankelijk maken voor iedereen, ongeacht de (fysieke) gesteldheid, afkomst, recreatief of wedstrijdgerichtheid is nog steeds voelbaar. “De kinderen moeten plezier hebben in hun sport. Het is goed voor hun lichamelijke ontwikkeling en zelfvertrouwen” aldus Arie Gering (61 jaar). Inmiddels is Paul Leferink helaas niet meer actief voor de vereniging, hij is verhuisd voor zijn werk naar de randstad, vult Gerlo Prinsen (36 jaar) aan. “Judo is vooral heel erg leuk om te doen. Het is een sport waarbij je zo’n beetje al je spiergroepen gebruikt en ook nog een leuk wedstrijd element bevat”.  Arie en Gerlo zijn overigens zelf zeer beoefende judoka’s. Arie heeft de zwarte band, eerste Dan en Gerlo zelfs de derde Dan.

De vereniging is erg gezond met een goed team vrijwilligers. Het ledental is 55 en groeit. De trainingen worden vanaf het begin gehouden in het speeltuingebouw aan de J.Roggeveenstraat 33 te Glanerbrug. We trainen altijd op vrijdagavond in een 4-tal groepen: De allerkleinsten (5–8 jaar) trainen van 17:30 tot 18:30 uur, de groep van 8–11 jaar van 18:30 tot 19:30 uur, de 11-15 jarigen van 19:30 tot 20:30 uur en de oudsten vanaf 15 jaar trainen om 20:30 een uur.  “Naast leeftijd kijken we ook zeer zeker hoe het kind zich ontwikkeld en welke groep het best past” aldus Arie en Gerlo. Bij de jongere kinderen komen er naast judo zeer zeker spelelementen aan te pas, terwijl het bij de ouderen veel meer gaat om technisch judo. En uiteraard organiseren we elk jaar leuke dingen.  Zwemmen in februari, sponsorloop in april, bandenexamen en clubkampioenschappen, speurtocht in oktober en als toetje ongeveer 1x per 2 jaar een uitje naar een pretpark.

Kom gerust eens kijken op vrijdagavond. Een proefles is ook altijd mogelijk, we hebben leenpakken in allerlei maten.  Voor nadere informatie zie onze website: www.budokai.nl

Foto van groep 2 en 3.